Crypto veilig bewaren - header

Crypto veilig bewaren

  • Standaard tot €45.000,- verzekerd
  • 24/7 bewaakt en beveiligd
  • Hardware wallet in bruikleen
  • Speciale crypto kluizen

Hoe bewaar ik mijn crypto veilig?

Van Bitcoins tot Ethereum, al uw cryptocurrency’s kunt u zowel offline als online opslaan. Echter, er zit wel een wezenlijk verschil tussen de verschillende manieren qua veiligheid. Offline opslag is beduidend veiliger dan online opslag. Hierover volgt onderstaand een verdere toelichting.

Belangrijk om te weten is dat Bitcoins en alle andere cryptocurrency’s hun eigen, unieke digitale token hebben. Dit wordt ook wel de private key genoemd. Ben je in het bezit van deze private key, dan bezit je ook automatisch de bijbehorende waarde.

Logisch dus dat je te allen tijde wilt voorkomen dat anderen in het bezit zijn van je private key. Echter, bij online opslag (wallets) loop je tegen de volgende risico’s aan:

  • Identiteitsfraude
  • Phishing
  • Malware aanvallen (hacking)
Crypto veilig bewaren - DeVault

Het grote nadeel van online opslag is dat je afhankelijk bent van de organisatie waar jij je crypto’s bewaart. In essentie bezitten zij namelijk de private keys en dus de bijbehorende waarde van al jouw cryptomunten.

Indien zij gehackt worden of failliet gaan, verlies jij al jouw cryptomunten. Offline opslag zorgt ervoor dat alle bovengenoemde risico’s volledig worden uitgesloten. Daarom is offline opslag, zeker bij hoge bedragen, de veilige manier en verantwoorde keuze. Dit kan door middel van de munten op een desktop wallet in een kluis te bewaren.

Kluis huren
Aanbieder
DeVault
Andere aanbieders
Alarmsysteem
Legitimatiecontrole
Jaarcontract
Maandelijkse incasso
24/7 live camera toezicht
Ondergrondse kluisruimte
Speciale crypto kluizen
Hardware wallet in bruikleen
Kluinsinhoud verzekerd
Overval proof
Brandbeveiliging
Waterbestendig
Alle medewerkers gescreend
Alle medewerkers getraind
Kluis met sluisfunctie
Altijd onder toeziend oog naar uw kluis
Afgesloten privéruimtes
Gratis parkeren

Bewaar uw crypto veilig offline

Door middel van een offline desktop wallet heeft u uw private keys in eigen beheer. Oftewel, uw crypto wordt veilig opgeslagen en bewaard. Er zijn twee verschillende soorten offline wallets:

Paper wallets

Zoals de naam van deze opslagmethode al zegt, noteer je jouw private keys op papier. Deze sla je vervolgens veilig op, bijvoorbeeld in een van onze crypto kluizen. Paper wallets zijn wel de minst gebruiksvriendelijke keuze van de twee.

Ter verduidelijking, onderstaand volgt een voorbeeld van een private key:

E9873D79D6D87FC0FB6A7774633382F33532133A13DA61F20BD67FC233AA33262

Zoals je kan begrijpen, is het noteren van private keys, die je bij elke transactie nodig zult hebben, zeer tijdrovend én foutgevoelig. Daarom gaat over het algemeen de voorkeur uit naar hardware wallets.

Crypto veilig bewaren - USB

Hardware wallets

Hardware wallets zijn eigenlijk een soort USB-stick voor al je cryptocurrency’s, beveiligd met een wachtwoord of pincode. Deze wallets combineren de veiligheid van paper wallets met de gebruiksvriendelijkheid van online wallets.

Daarom wordt deze vorm van crypto opslag ook wel gezien als de ideale crypto wallet.  

Op een hardware wallet sla je namelijk al jouw private keys op. Doordat deze wallet een los apparaat is, worden jouw private keys nooit blootgesteld aan de computer of het internet. Met andere woorden, je bent goed beveiligd tegen hackers, virussen en malware. Dit is dus iets wat je nodig hebt om het beste beveiligd te zijn.

Kluis huren

De risico's van offline crypto opslag in huis

Alhoewel offline crypto opslag beduidend veiliger is dan online opslag, ontloopt u niet alle risico’s bij opslag binnenshuis. U kunt namelijk niet alle bijbehorende risico’s van onvoorziene calamiteiten tot een minimum beperken.

Denk hierbij aan inbraak en brand- of waterschade. Bij DeVault kunnen wij deze onvoorziene calamiteiten wél tot een minimum beperken. Met ons uitgebreide beveiligingspakket voldoen wij namelijk aan de strengste beveiligingscategorie, die in Nederland mogelijk is.

Deze onderscheiding hebben wij natuurlijk niet voor niets gekregen. Wij maken, onder andere, gebruik van water- en trildetectie, rechtstreekse aansluitingen op de meldkamer en kogelwerend glas.

Oftewel, alle benodigde beveiliging technologieën om uw cryptocurrency’s gegarandeerd veilig te kunnen bewaren. Tevens hebben alleen uzelf en een eventuele gevolmachtigde toegang tot deze kluis. Wat wenst u nog meer?

Crypto veilig bewaren - Tekst

Uw crypto standaard verzekerd tot €45.000,-

Niet alleen krijgt u bij het huren van een kluis een hardware wallet in bruikleen, indien gewenst. Ook zijn uw cryptocurrency’s standaard verzekerd tot €45.000,-. Bovendien heeft u ook de mogelijkheid om de verzekerde waarde op te hogen tot maar liefst €90.000,-.

 Houd er wel rekening mee dat het verliezen van uw pincode en/of back-up login niet onder deze verzekering valt. Dit valt namelijk onder gevolgschade en wordt dus niet verzekerd.

Zelf een zwaar beveiligde crypto kluis huren

Geïnteresseerd in het huren van een kluis? Of heeft u nog verdere vragen? Ons team staat u graag te woord. Hiernaast kunt u contact met ons opnemen, dé partij om uw crypto veilig te bewaren.

Crypto veilig bewaren - Opening

Openingstijden

Maandag
09:00 - 17:00 uur
Dinsdag
09:00 - 17:00 uur
Woensdag
09:00 - 17:00 uur
Donderdag
09:00 - 17:00 uur
Vrijdag
09:00 - 17:00 uur

Contact opnemen