kostbaarhedenverzekering - Header

Wat is een kostbaarhedenverzekering

Een kostbaarhedenverzekering is een extra verzekering waarmee u uw waardevolle spullen afdoende kan verzekeren. Denk hierbij aan sieraden, verzamelingen of kunstwerken met een hoge financiële waarde.

Met een kostbaarhedenverzekering beschermt u uw kostbare inboedel tegen onvoorziene calamiteiten, zoals inbraak en brand- of waterschade. In eerste opzicht lijkt het afsluiten van deze verzekering geen onverstandige keuze.

Het is namelijk volkomen begrijpelijk dat u uw goederen met waarde wilt verzekeren tegen onvoorziene schade, diefstal of verlies. Echter, aan een kostbaarhedenverzekering kleven toch aardig wat nadelen.

De nadelen van een kostbaarhedenverzekering

Alhoewel een kostbaarhedenverzekering in eerste opzicht een interessante optie lijkt, kleven er toch wat nadelen aan deze extra verzekering. Denk hierbij aan:

Hoge premie

Een kostbaarhedenverzekering wordt altijd afgesloten voor spullen met een hoge financiële waarde. Als gevolg hiervan, vallen de premies vaak hoog uit. Met andere woorden, u krijgt er een aardige kostenpost bij.

Extra beveiliging in huis verplicht

Een kostbaarhedenverzekering kunt u niet zomaar afsluiten. Vaak gelden hiervoor aanvullende eisen, zodat u kunt aantonen dat uw waardevolle spullen goed worden beveiligd.

Denk hierbij aan het aanschaffen van een kluis met een bepaalde borgklasse of het installeren van een professioneel alarmsysteem. Oftewel, indien u nog geen gebruik maakt van deze beveiligingsmethodes, weer een extra kostenpost.

kostbaarhedenverzekering-afbeelding-2

Alleen af te sluiten i.c.m. een inboedelverzekering

In Nederland is het niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Je mag zelf bepalen of je je spullen wel of niet wilt verzekeren. Echter, bij het overgrote deel van de verzekeraars is het afsluiten van een losse kostbaarhedenverzekering niet mogelijk.

Oftewel, u bent verplicht om ook een inboedelverzekering af te sluiten. Wanneer u alleen de wens heeft om spullen met hoge financiële waarde te verzekeren, is dit nog een extra, maar vooral een onnodige kostenpost.

Een maximale dekking van tussen de €3.000,- en €6.000,- is namelijk gebruikelijk bij een losstaande inboedelverzekering.

Niet verzekerd tegen spullen met emotionele waarde

Een kostbaarhedenverzekering afsluiten kunt u uiteraard alleen voor spullen met een hoge financiële waarde. Echter, het is ook volkomen begrijpelijk wanneer u graag foto’s of andere tastbare herinneringen met emotionele waarde veilig wilt stellen.

Een kostbaarhedenverzekering kan u niet verder helpen met deze wens. Een kluis huren bij DeVault wel. Onze dienstverlening is namelijk niet voor niets hét alternatief voor een kostbaarhedenverzekering. Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de juiste kluis voor uw spullen van hoge waarde.

Kluis huren

Hét alternatief voor een kostbaarhedenverzekering

Met een kostbaarhedenverzekering zijn uw waardevolle spullen verzekerd bij onvoorziene calamiteiten. Bij DeVault gaan wij nog een stapje verder. Wij voorkomen namelijk calamiteiten, zoals inbraak en brand- of waterschade.

Al onze kluizen zijn streng beveiligd en voldoen aan veiligheidscategorie 4+. Dit is meteen het hoogste beveiligingsniveau van Nederland.

kostbaarhedenverzekering - Alternatief

Net zoals bij een kostbaarhedenverzekering, zijn uw waardevolle spullen afdoende verzekerd. Dit is standaard tot €45.000,-, waarbij u de mogelijkheid heeft om dit bedrag op te hogen tot €90.000,-.

Kortom, één van onze 9 typen kluizen huren biedt gegarandeerde veiligheid tegen een kleine kostenpost. Een kluis kunt u namelijk al vanaf €8,- per maand bij ons huren. Dit zijn ook meteen de enige kosten die u heeft voor het veilig bewaren van uw waardevolle spullen.

Geen extra verzekering(en) afsluiten en geen noodzaak om uw huis extra te beveiligen, maar wel uw waardevolle spullen veiligstellen. Zowel met emotionele als financiële waarde. Wat wenst u nog meer?

Zelf een kluis huren bij DeVault

Bent u overtuigd dat een kluis huren wenselijker is dan het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering? Of heeft u nog andere vragen? In beide gevallen staan onze ervaren experts graag voor u klaar. Hiernaast kunt u ons geheel vrijblijvend contacteren!

kostbaarhedenverzekering-openingstijden

Openingstijden

Maandag
09:00 - 17:00 uur
Dinsdag
09:00 - 17:00 uur
Woensdag
09:00 - 17:00 uur
Donderdag
09:00 - 17:00 uur
Vrijdag
09:00 - 17:00 uur

Contact opnemen